left

کشور کانادا

نام کانادا از واژه سرخ‌پوستی Kanata به معنی «دهکده» یا «سرپناه» گرفته شده. در سال ۱۵۳۵، ساکنان این منطقه که اکنون با نام شهر کبک شناخته میشود، از این واژه استفاده کردند تا نشانی این محل را به ژاک کارتیه که مقصدش به سمت دهکده استاداکونا بود بدهند. کارتیه واژه کانادا را هم برای آن دهکده و هم کل منطقه‌ای که در آن زمان به آن دونا کونا می‌گفتند استفاده ‌کرد. در سال ۱۵۴۷کانادا با همین عنوان ثبت شد

1
 موقعیت جغرافیایی

کانادا کشوری در شمال قاره ی آمریکای شمالی است که از ده استان و سه قلمرو تشکیل شده است.

دومین کشور پهناور جهان است که از شمال به اقیانوس منجمد شمالی، از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از جنوب به کشور آمریکا منتهی می شود. مساحت کلی کشور کانادا ۹٫۹۸۴٫۶۴۰ کیلو متر مربع است. از نگاهی دیگر کشور کانادا ۶ برابر ایران و ۴۰ برابر کشور انگلیس میباشد. کانادا بزرگ‌ترین خطوط ساحلی جهان را دارد.

استان‌ها در مجموع استقلال زیادی از دولت مرکزی دارند اما درجه این آزادی عمل در نزد قلمروها کمتر میباشد. مهم‌ترین استان از لحاظ اقتصادی و سیاسی، استان انتاریو میباشد که شهر های تورنتو و اتاوا در آن قرار دارد.پایتخت سیاسی کانادا اتاوا است.

2
جمعیت

جمعیت کانادا بر طبق آخرین گزارش اداره آمار کانادا ، بیش از سی و سه میلیون و ششصد هزار نفر گزارش شده است. کانادا یکی از کم جمعیت ترین کشور های دنیا در مقایسه با وسعت آن است . ‏ حدود ۸۰٪ مردم کانادا در شهرهایی که کمتر از ۲۵۰ کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله دارند سکونت میکنند. پرجمعیت‌ترین شهرهای کانادا به ترتیب :تورنتو مونترال و ونکوور است.

زبان و فرهنگ

با داشتن فقط ۳۳ میلیون جمعیت در کانادا بیش از ۲۰۰ فرهنگ مختلف وجود دارد. با توجه به فرهنگ های مختلف در این  کشور کانادا یکی از بهترین منطقه های دنیا برای مهاجرین میباشد. نزدیک به نیمی از جمعیت کشور کانادا از کشورهایی به غیر از انگلیس و فرانسه هستند. مردم کانادا چند فرهنگی هستند. در سطح فدرال، زبان‌های رسمی کانادا,انگلیسی و فرانسوی در سطح یکسان میباشد.

حکومت

حکومت کانادا یک دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاه مشروطه است.در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس کشور می باشد. حکومت کانادا “دموکراتیک فدرال” است و توسط دو بخش حکومتی استانی و کشوری اداره میشود. مسئولیت ها و قدرت در بین دولت های استانی و دولت مرکزی (کشوری) تقسیم شده.

 آب و هوا

اگرچه بسیاری آب و هوای کانادا را آب و هوایی خشن میشناسند که مناطق وسیعی از آن در نواحی قطبی قرار دارند اما جدا از این مناطق سرد شمالی در بخش‌های جنوبی‌تر کانادا، شهر هایی با آب و هوای معتدل وجود دارند که از آنها به عنوان بهترین مکان‌ها برای زندگی نام برده میشود.

به طور کل در خصوص آب و هوای کانادا می توان گفت بدلیل پهناور بودن این کشور، آب و هوای کانادا را نمیتوان سرد و خشک و یا گرم و معتدل توصیف کرد. در مناطق شمالی این کشور که نزدیک به قطب است آب و هوای کانادا کاملا سرد بوده و دمادر این مناطق بسیار پایین است. در مناطق جنوبی و چسبیده به مرز آمریکا با مناطق شمالی این کشور متفاوت است و هوا بسیار گرمتر از مناطق شمالی است.

3
اقتصـــاد

کانادا یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و اقتصاد آن از تنوع و گوناگونی فراوانی برخوردار میباشد. کانادا در بین ۱۰ کشور اول تولید کننده دنیا قرار دارد.

 بیشترین شرکت های تولیدی کانادا در ۲ استان کبک و انتاریو مستقر هستند. از تولیدات کشور کانادا می توان به مواد غذایی، چوب، کاغذ، تولیدات فلزی، صنایع شیمیایی و نفت اشاره کنیم.همچنین کانادا سومین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد. این کشور از نظر صنعت و فناوری، کشوری پیشرفته‌است که سیستم اقتصادی آن به شدت به خصوص در بخش بازرگانی و داد و ستد به ایالات متّحده وابسته میباشد، به نحوی که باعث شده این کشور رابطه اقتصادی پیچیده و بلند مدتی را با این کشور برقرار کند.

وابستگی این کشور به بخش منابع طبیعی گران‌ بهایش نیز بسیار زیاد میباشد. عناوین سومین ذخایر نفتی بزرگ جهان و چهارمین صادر کننده ی بزرگ نفت به کشور کانادا متعلق است. کشور کانادا چهارمین صادرکننده ی بزرگ گاز طبیعی نیز هست و به دلیل دارا بودن منابع طبیعی فراوان تحت عنوان «ابرقدرت انرژی» مشهور است.

در قرن گذشته رشد تأثیر گذار بخش‌های خدماتی، معدن، کارخانه های، باعث شد که اقتصاد این کشور که وابستگی زیادی به اقتصاد مناطق روستایی داشت به اقتصاد شهری وصنعتی، تغییر پیدا کند. همانند دیگر کشورهای جهان اول، اقتصاد کانادا، با صنایع خدماتی اداره میشود، که سه‌چهارم کانادایی‌ها در این صنعت مشغول به کار هستند.

 فرصت شغلی

سایت لینکدین در گزارشی که با مطالعه روی 10 میلیون کاربر خود انجام داده فهرستی از مشاغلی را که در کانادا بازار خوبی دارند منتشر کرده است.

این گزارش براساس تعداد افرادی است که در سایت لینکدین مهارت های خود را اعلام کردند و در طبق محل و کشور دسته بندی شدند. لینکدین مشاغلی را که بعد از تغییر مهارت فرد به سطح بالاتر یا بروزرسانی باعث استخدام فرد مورد نظر شده است، دسته بندی کرده است. مثلا اگر شما برنامه نویس نرم افزارهای کامپیوتری در کلگری هستید دارای موقعیت برای استخدام هستید.

  1. نرم افزارهای توسعه برنامه موبایل 2.سیستم های کنترلی 3. بازاریابی در شبکه های اجتماعی
  2. اقتصاد و بازار 5.برنامه نویسی های کامپیوتری شامل: Perl/Python/Ruby 6. انیمیشن و گرافیک کامپیوتری  7. نرم افزار و برنامه نویسی کامپیوتر  8. بانک های اطلاعاتی  9.آمار و تحلیل بازار  10. طراحی برنامه های کامپیوتر

موارد اشاره شده نیاز بازار کار کانادا را به مهندسین کامپیوتر نشان می دهدند. البته رشته های پرستاری، آرایشگری,آشپزی، افراد مسلط به هر دو زبان انگلیسی/فرانسه، مهندس عمران، پزشک و افراد فعال در زمینه کشاورزی نیز فرصت های شغلی خوبی را در انتظار دارند.

4
 ویـــزا

ویزای کانادا یکی از ویزای های معتبر دنیا است که صدور آن برای ایرانی ها نیز انجام می شود و به دلیل بسته شدن سفارت کانادا در ایران از سال 1391 به بعد ، ویزای کانادا در شهرهای کشورهای همسایه از جمله آنکارا،استانبول،دبی و ... صادر خواهد شد.

 انواع ویــزا

انواع ویزای کانادا در یک تقسیم‌بندی کلی شامل دو دسته می‌باشد:

1.ویزای موقت کانادا

2.ویزای اقامت دائم کانادا

ویزای موقت به نوعی از ویزا گفته می‌شود که با گرفتن آن شخص در مدت زمان محدودی اجازه اقامت در خاک کانادا را داراست. این نوع ویزا انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح هرکدام خواهیم پرداخت.

ویزاهای موقت شامل:

 ویزای توریستی نوع Dکانادا ویزای ورودی Multiple کانادا یا ویزای 5ساله


از سال ۲۰۱۵ اداره مهاجرت کانادا ویزای مولتی کانادا را با هدف تسهیل ورود و خروج ۲ طیف عمده از متقاضیان ویزای توریستی این کشور در دسترس قرار داده‌است در واقع ویزای مولتی یا ۵ ساله همان ویزای توریستی کاناداست با همان ویژگی‌ها و کارکردها، اما با این تفاوت یا بهتر بگوییم مزیت که به دارنده ویزای مولتی کانادا این امکان را می‌دهد که تا زمان اعتبار پاسپورت خود، بدون محدودیت و بدون نیاز به تمدید ویزا به کشور کانادا سفر کند و با هر بار ورود می‌تواند تا ۶ ماه در این کشور اقامت داشته ‌باشد.ویزای ورودی Multiple با اعتبار طولانی مدت برای تسهیل ورود به کانادا برای مسافران قانونی صادر میشود، این ویزا دارای حداکثر تاریخ اعتبار ۱۰ سال یا یک ماه قبل از تاریخ انقضا در سند مسافرتی است. ویزای Multiple باید به عنوان مدرک معتبر برای صدور در نظر گرفته شود، و صدور هر ویزای ورودی نیازمند افسرانی برای تهیه توضیحاتی ثبت شده در یادداشت های درخواست نامه است برای مثال؛ ویزای ورودی Single باید زمانی در نظر گرفته شود که متقاضی در یک رویداد خاص در کانادا برای مدت زمان بسیار کوتاهی شرکت میکند. گرچه ویزای مولتی کانادا در ایران با عنوان ویزای ۵ ساله کانادا نیز شناخته می‌شود واقعیت اما این است که اعتبار ویزای مولتی کانادا تا یک ماه پیش از پایان اعتبار پاسپورت فرد، معتبر میباشد و از آنجایی که اعتبار پاسپورت ایرانی ۵ ساله است، این ویزا را با عنوان ویزای ۵ ساله کانادا نیز میشناسند. حال آنکه اگر فردی برای مثال پاسپورت دومینیکا را در اختیار داشته ‌باشد، بدلیل اعتبار ۱۰ ساله این پاسپورت، ویزای مولتی کانادا نیز برای این فرد ۱۰ ساله است.

 *مهمترین مزیت ویزای مولتی کانادا، رفت و آمد بدون محدودیت به این کشور و عدم نیاز به تمدید هر ساله این ویزا میباشد. اما میتوان موارد دیگری را نیز به مزایای این نوع ویزا اضافه کرد:

1دفعات متعدد ورود به کانادا بدون محدودیت

2ورود به کانادا از طریق کلیه مرزها و در زمان های مختل

3امکان اقامت ۶ ماهه برای هر بار ورود به خاک کانادا

4پس از گذشت ۶ ماه اقامت، تنها کافی است فرد یک خروج چند ساعته از خاک کانادا داشته باشد و در بازگشت مجدد به این کشور، اقامت وی به مدت ۶ ماه دیگر را بلامانع خواهد بود.

 ویزای توریستی نوع cیا single

این ویزا به متقاضی این امکان را میدهد تا نود روز در کانادا اقامت داشته باشد. این ویزا خود به دو دسته دیگر تقسیم می شود. ویزای توریستی یکبار ورود و ویزای توریستی دوبار ورود این دسته ها را تشکیل میدهند.ویزای توریستی یکبار ورود ویزای ورودی Single به فرد خارجی اجازه می دهد که در زمان اعتبار ویزا تنها یکبار وارد کانادا شود، این ویزا ممکن است تا ۶ ماه قبل از تاریخ مورد انتظار برای سفر، صادر شود. ویزای Single باید دارای یک تاریخ انقضا حداقل یک ماه پس از تاریخ مورد نظر ورود به کانادا باشد و به شما این امکان را می دهد تا یکبار وارد خاک کانادا شوید و کمتر از نود روز در کانادا اقامت کنید. اعتبار ویزای شما با اولین خروج از این کشور به پایان میرسد.ویزای توریستی دوبار ورود به شما این امکان را می دهد تا دو بار وارد این کشور بشوید، با دومین خروج از کانادا اعتبار ویزای شما به پایان خواهد رسید.

 ویزای تحصیلی کانادا

این ویزا به دو نوع ویزای دانشجویی و دانش‌آموزی تقسیم میشود:

1.ویزای دانشجویی: مدارک تحصیلی دانشگاه‌های کانادا در سراسر جهان معادل سازی شده و به رسمیت شناخته میشود. البته با وجود نیاز بازار کار به نیروی متخصص و جوان، بسیاری ترجیح می‌دهند در دوره‌های کوتاه مدت موسسات فنی یا کالج‌ها تحصیل کرده تا سریعتر جذب بازار کار بشوند.

2.ویزای داش آموزی:

برای تحصیل دانش‌آموزان خارجی در مدارس کانادا شرایط زیر لازم است:

  1.حداقل چهار سال سن   2.پشتوانه مالی مناسب از سوی پدر و مادر برای پرداخت شهریه مدارس و مخارج روزمره زندگی.  3.درصورت اشتغال به تحصیل،  سوابق تحصیلی و توصیه‌نامه از مدرسه

  1. - داشتن قیم در کانادا 5.داشتن ویزای دانش‌آموزی کانادا 6.هزینه تحصیل در مدارس دولتی این کشور برای افراد خارجی در مقطع دبستان 13000 دلار کانادا و در مقطع دبیرستان 14500 دلار کانادا ست.

ویزای همراه کانادا دو نوع است :

ویزای توریست

1.والدین، همسر یا فرزندان محصل می‌توانند هم ‌زمان با درخواست ویزای تحصیلی برای گرفتن این نوع ویزا با اعتبار 6 ماه اقدام نمایند. همچنین اگر یکی از والدین ویزای کار یا تحصیل در کانادا را داشته باشند فرزند آنها برای درخواست ویزای تحصیلی نیازی به ارائه نامه قبولی از مدرسه را ندارد.

2.ویزای اجازه کار

اگر فردی به صورت تمام وقت در یکی از دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصیل باشد همسر وی می‌تواند درخواست ویزای اجازه کار کند. این نوع ویزا به او اجازه می‌دهد که تمام وقت و بدون نیاز به داشتن مجوز در کانادا به کار یا تحصیل مشغول بشود.

 سوپر ویزا

سوپر ویزا یکی از انواع ویزای کانادا میباشد. این نوع ویزا نیز به والدین یا پدر بزرگ، مادر بزرگ شهروندان کانادایی یا افرادی که اقامت دائم کانادا را دریافت کردند اجازه می دهد تا بچه ها یا نوه های خود را برای مدت طولانی ملاقات کنند.

 ویزای اقامت موقت کانادا

این مجوز برای افرادی است که نیاز دارند برای اهداف مختلف به کشور کانادا بروند اما مجاز به دریافت ویزای اقامت موقت کانادا نیستند. این مجوز تنها برای مدت زمانی معتبر است که شخص نیاز دارد در کانادا باشد، به طور مثال برای 2 هفته تا کار خاصی را انجام بدهد.

 ویزای کار در تعطیلات کانادا

ویزای کار در تعطیلات کانادا به جوانان از 30 کشور مختلف دنیا اعطا میشود. از طریق این ویزا افراد می توانند وارد این کشور بشوند و مشغول کار شوند. انتخاب شدن برای دریافت این نوع ویزا تصادفی است به این معناست که متقاضیان درخواست خود را ارا میدهند و منتظر میمانند تا به طور تصادفی برای شروع کار خود در کانادا پذیرفته بشوند.

 ویزای دیپلماتیک یا سیاسی

ویزاهای دیپلماتیک یا سیاسی به افراد سیاسی یا اداری از کشورهای خارجی این اجازه را میدهد تا برای اهداف و وظایف رسمی خود وارد کشور کانادا بشوند.

 ویزای محرمانه

یکی از انواع ویزای کانادا ویزای محرمانه این کشور میباشد. ویزای محرمانه به افرادی داده می شود که صلاحیت ویزای دیپلماتیک یا رسمی را ندارند اما به دلیل موقعیت و رتبه ای که دارند از افراد مهم در نظر گرفته میشوند. این نوع ویزا برای مثال به افرادی داده میشود که مأموریت های تجاری دارند یا افراد دیپلمات که با هدف گردشگری وارد کشور کانادا میشوند.

 ویزای تسهیلات

این نوع ویزا نیز به شهروندان دو تابعیتی کشور کانادا که پاسپورت کانادایی ندارند اما پاسپورت یک کشور دیگر را دارند داده میشود. به دلیل سخت بودن فرآیند دریافت پاسپورت کانادایی این ویزا به پاسپورت ملیت دیگر شخص اعطا میشود.

 ویزای کسب و کار یا نمایندگی

یکی از انواع ویزای کانادا ویزای کسب و کار یا نمایندگی میباشد که به افرادی با اهداف تجاری به عنوان افراد یا گروه های تجاری وارد خاک کشور کانادا میشوند تعلق میگیرد.

 ویزابا هدف تولد فرزند در کانادا

این نوع ویزا به افرادی اعطا می شود که تمام معیارها برای اقامت موقت در کانادا را دارند یا افراد حامله که می خواهند فرزند خود را در این کشور به دنیا بیاورند. تولد نوزاد در کانادا باعث میشود نوزاد به طور خودکار شهروندی این کشور را ازآن خود کند.

 ویزا برای افرادی که می خواهند اعضای بدن خود را اهدا کنند

این نوع ویزای کانادا به افرادی داده میشود که با هدف اهدای عضو به شهروند کانادایی یا افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند به کانادا سفر میکنند.

 ویزای ترانزیت نوع A:

این ویزا برای زمانی است که شما قصد سفر بین دو کشور به جز کانادا را داشته باشید و مجبور به فرود در این کشور بنا بر علتی مثل سوخت گیری هواپیما و … بشوید.

در این صورت شما می توانید با استفاده از این ویزا کمتر از ۴۸ ساعت در فرودگاه این کشور مانده و سپس از راه هوایی کانادا را ترک کنید.

 ویزای ترانزیت نوع B:

این ویزا مانند ویزای ترانزیت A است با این تفاوت که شما باید از راه زمینی و یا دریایی در حداقل زمان ممکن خاک کشور کانادا را ترک کنید.

 ویزای دائم:

اقامت دائم در کانادا از طریق مختلفی بدست می‌آید که در ادامه برخی از آنها را معرفی میکنیم:

 1.مهاجرت از طریق حرفه و تخصص فدرال

ویژه‌ی افراد تحصیل کرده با سابقه کار بیش از یک سال و دارای دانش زبان است.

 2.مهاجرت از طریق حرفه و تخصص کبک

مهاجرت به کبک برای افراد تحصیل کرده با سابقه‌ی کار بیش از شش ماه و در برخی از رشته‌ها بدون نیاز به دانش انگلیسی و فرانسه از این طریق میسر است.

 3.مهاجرت از طریق اخذ پیشنهاد کار

فارغ التحصیلان رشته های فنی و مشاغل مهارتی مانند جوشکاری و لوله‌کشی از طریق این روش می‌توانند با داشتن دانش اندکی از زبان اقامت دائم کانادا را اخذ کنند.

 4.مهاجرت از طریق خود‌‌اشتغالی فدرال

 ویژه‌ی مترجمان، گرافیست‌ها، هنرمندان و بسیاری از مشاغل دیگر بدون مدرک زبان میباشد.

 5.مهاجرت از روش سرمایه‌گذاری کبک

این نوع مهاجرت ویژه‌ی مدیران و کارفرمایانی است که بیش از 1,600,000 دلار کانادا سرمایه گذاری میکنند.

 6.مهاجرت از طریق خویشاوندی

افرادی که خویشاوند نزدیک یا همسرشان دارای اقامت دائم کانادا میباشد می‌توانند اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.

 

7.مهاجرت از طریق ثبت شرکت

افرادی که قصد دارند در کشور کانادا کاری ایجاد کنند و افرادی که در انجام کار خاصی از جمله کارهای ورزشی، فرهنگی یا کشاورزی مهارت دارند و می خواهند کسب و کار خود را در کشور کانادا راه اندازی کنند به این نوع ویزا نیاز دارند. این افراد باید نحوه سرمایه گذاری خود در کار خاص یا درحوزه های مختلف را ثابت کنند.

 8.اقامت از طریق سرمایه گذاری

این نوع ویزا نیز به افرادی اعطا می شود که قصد سرمایه گذاری در کانادا را دارند و دارایی خالص آن ها حداقل 800 هزار دلار میباشد. آن ها باید حداقل 400 هزار دلار در این کشور سرمایه گذاری کنند و دولت بدون هیچ بهره ای این سرمایه را در طول 5 سال به آن ها باز میگرداند.

 *مدارک مورد نیاز ویزای کانادا:

  _اصل پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار

 _اصل کلیه پاسپورت های قبلی که در آن ویزا درج شده است

 _ترجمه شناسنامه

 _ترجمه کارت ملی

 _ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر

 _ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل در صورت همراهی فرزندان

 _تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی صدور ویزا

 _ترجمه اسناد ملکی

 _نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و با مهر امور بین الملل بانک

 _گردش مالی سه ماهه حساب بانکی

 _گواهی سپرده بلند مدت بانکی در صورت داشتن

 _گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار در صورت داشتن

 _گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت با ذکر تاریخ شروع -_کار،عنوان شغلی و درآمد سالیانه،نام مدیر

 _ترجمه فیش حقوقی

 _ترجمه لیست بیمه تامین اجتماعی

 _ترجمه حکم کارگزینی

 _ترجمه روزنامه رسمی شرکت شامل آگهی تاسیس،تغییرات و تصمیمات

 _ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده

 _ترجمه کارت بازرگانی یا گواهی اتاق بازرگانی در صورت داشتن

 _ترجمه پروانه طبابت،کارت نظام پزشکی،پروانه مطب برای پزشکان

 _ پروانه نظام مهندسی یا جواز ساخت برای مهندسان

 _ پروانه بهره برداری و جواز کسب برای مشاغل آزاد

 _ترجمه حکم بازنشستگی برای بازنشستگان

 _دعوت نامه از طرف دعوت کننده در کشور محل سفر با اطلاعات کامل دعوت کننده و متقاضی،دلیل سفر،آدرس و تلفن،مدت اقامت و موارد مرتبط به همراه کپی مدارک شناسایی دعوت کننده اعم از کارت اقامت،پاسپورت،رسید مالیات

 _بلیط رفت و برگشت

 _رزرو هتل های محل اقامت در سفر

 _شرح برنامه سفر

 _یک قطعه عکس 3.5 در 4.5 جدید با زمینه رنگی سفید که مربوط که کمتر از یک سال پیش باشد.

 

*کشورهایی که می توان با ویزای کانادا به آنها سفر کرد:پاناما.آنتوا و باربودا.جمهوری دومینیکن.مقدونیه.عمان.قطر.کاستاریکا.کوبا.گرجستان.مکزیک.

  5

در مجله گردشگری پیله‌های عصر پرواز با ما همراه باشید.