left

روش های مهاجرتی به اروپا

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت:

تمامی روش های مهاجرتی در دو دسته ویزا (Visa) و اقامت (Residence Permit) قرار می گیرند. یعنی در ابتدای ورود فرد یا ویزا دریافت می کند و یا کارت اقامت.

            ویزا برای انجام کاری مشخص در مدت زمانی خاص اعطا می شود. در طول مدت اعتبار ویزا فرد برخی از حقوق شهروندی آن کشور را نخواهد داشت. برای مثال ویزای تحصیلی تمدید نمی شود و پس از اتمام دوره تحصیل خود باید به کشورش بازگردد، مگر اینکه ویزای خود را تبدیل به ویزای دیگری ( مانند ویزای کاری) تبدیل کند.

            با برخی روش ها، فرد و خانواده اش از ابتدا کارت اقامت یا شهروندی کسب خواهند کرد که در ابتدا موقتی است و معمولا پس از 5 سال می توانند درخواست اقامت دائم دهند. زمانیکه فرد اقامت دائم و یا موقت هر کشوری را داشته باشد، از لحاظ حقوق شهروندی، هیچ تفاوتی با دیگر شهروندان آن کشور نخواهد داشت.

            نکته قابل توجه اینکه اگر فرد کارت اقامت دائم یا موقت یکی از کشورهای حوزه شینگن را کسب کند، طبق قانون دارای حقوق شهروندی در تمام کشورهای حوزه شینگن خواهد بود.

پس از گذشتن 3 الی 5 سال از صدور کارت اقامت دائم ( در حدود 8 الی 10 سال پس از اخذ اقامت موقت) فرد می تواند درخواست پاسپورت آن کشور را دهد. باید توجه داشت که معمولا برای دریافت پاسپورت فرد باید امتحانی درباره ی تاریخ، زبان، قوانین مدنی، و جغرافیای آن کشور بدهد. اما در صورت عدم قبولی فرد می تواند هر تعداد دفعه که بخواهد مجددا اقدام کند.

            به طور کلی هزینه ی اخذ ویزا کمتر است و شانس دریافت آن به صلاحیت های فردی متقاضی (مانند تحصیلات، سن، سابقه کاری، سطح زبان) بسیار بستگی دارد، و بهترین راهکار برای افراد واجد شرایط است. اما افرادی که در پی روش های مطمئن تر با شانس قبولی بالاتر هستند، باید به دنبال روش هایی باشند که اقامت از ابتدا به آنها اعطا شود.

روش های مهاجرت به اروپا:

  • روش های ویزایی ( از ابتدا به فرد ویزا اعطا می شود):
  • ویزای کاری: افرادی که حتما 4 شرط اصلی زیر را داشته باشند، می توانند ویزای کار در حوزه ی شینگن را کسب کنند:
  1. حداقل مدرک تحصیلی دانشگاهی
  2. سابقه ی کاری ترجیحا با بیمه تأمین اجتماعی به مدت حداقل 2 سال
  3. مدرک زبان
  4. دعوتنامه کاری معتبر

کشورهای آلمان، اتریش، سوئد، فرانسه به ترتیب بیشترین ویزای کار را برای ایرانیان در اروپا صادر می کنند.

  • ویزای جست و جوی کار: اگر فرد از 4 شرط اصلی روش قبل تنها کاری را نداشته باشد، می تواند درخواست ویزای جست و جوی کار را بدهد. معمولا در کشورهای آلمان، اتریش، و دانمارک چنین ویزایی صادر می شود.
  • ویزای تحصیلی: در میان جوانان این روش یکی از محبوب ترین هاست. تنها داشتن سه شرط سن، تسلط به زبان، و معدل مناسب برای واجد شرایط بودن جهت اخذ این ویزا کافی است. به طور کلی کشورهای اروپایی برای اخذ ویزای تحصیلی بسیار راحت تر از کشور های آمریکا، استرالیا، و کانادا هستند.
  • ویزای دوره زبان: افرادی که مایل به تحصیل در اروپا هستند اما سطح زبانشان بالا نیست، می توانند در برخی از کشورهای اروپایی دوره ی زبان گذرانده و پس از اتمام دوره بدون بازگشت به کشور خود، ویزای خود را به نوع دیگری (مانند تحصیلی) تبدیل کنند. این روش یکی از راه های سریع و مطمئن برای ورود به اروپا است و در حال حاضر (سال 2019) کشور های فرانسه و مجارستان بهترین شرایط را در این زمینه دارا هستند.
  • روش های اقامتی – مناسب خانواده ها ( از ابتدا به فرد اقامت می دهند):

در این روش ها از ابتدا به فرد و خانواده اش اقامت موقت (شهروندی) اعطا می شود. همانطور که پیش تر اشاره شد اقامت موقت (TRP) پس از 5 سال می تواند به اقامت دائم (PR) تبدیل شود.

  • روش های اقامت با سرمایه گذاری: خرید ملک، سهام، اوراق قرضه، و سپرده بانکی: این روش ها که به Golden Visa معروف هستند، در کشور های آلمان، یونان، اسپانیا، مجارستان و چند کشور دیگر در حوزه شینگن انجام می شوند. حداقل مبلغ سرمایه گذاری 180 هزار یورو و برای کشور مجارستان است.
  • روش های اقامت بدون سرمایه گذاری:

1- ثبت شرکت: این روش یکی از بهترین روش های مهاجرت به اروپا به ویژه در کشور هایی نظیر مجارستان، اسلواکی، لهستان و آلمان می باشد. چرا که هزینه ی آن پایین و درصد موفقیت در این روش بالاست. با کمک این روش برای فرد شرکتی ثبت خواهد شد و فرد اجازه ی کار و انجام هرگونه فعالیت تجاری را با شرکت خود خواهد داشت. از مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کسب اقامت و حقوق شهروندی تمامی کشور های حوزه شینگن
  • عدم نیاز به استخدام کارمند در شرکت ثبت شده (کشور لیتوانی در این مورد استثناست)
  • عدم نیاز به مدرک زبان
  • امکان افتتاح حساب های بین المللی و دریافت Visa card و Mastercard و سایر کارت های اعتباری معتبر.
  • خرید و فروش و مالکیت انواع اسناد به نام فرد
  • امکان دریافت ویزا کشور هایی نظیر آمریکا، کانادا و استرالیا

2- تمکن مالی: اگر فرد در کشور خود درآمدی حداقل معادل 25000 یورو داشته باشد و قصد مهاجرت به یک کشور اروپایی را داشته باشد، می تواند واجد شرایط اخذ اقامت از روش تمکن مالی شود. با این روش فرد متقاضی و اعضای خانواده او از حقوق کامل شهروندی برخوردار هستند، اما حق کار و استخدام شدن در آن کشور را ندارند.

روش تمکن مالی ( Wealth Visa ) تنها در چند کشور اسپانیا، اتریش، فرانسه و یونان و به سختی صادر می شود. باید در نظر داشت که اقامت از این روش به اقامت دائم تبدیل نمی شود و برای تمدید آن باید شرایط خود را مجددا و به صورت سالانه احراز نمود.

در یک جمع بندی کلی، در میان روش های اشاره شده، روش های تحصیلی برای متقاضیان زیر 30 سال، ویزای کاری برای متقاضیان 40 سال، و روش های اقامتی برای خانواده ها مناسب تر است.